Meedenken over de nieuwe woningen in Groot Goed, Ridderkerk

By november 9, 2016nieuws
meedenken-groot-goed

Groot Goed is het nieuwste woningbouwproject in Ridderkerk, gelegen naast de nieuwbouw van Het Nieuwe Zand fase 3. Projectontwikkelaar AMARE Vastgoed en Bouwbedrijf Wagemakers nodigen belangstellenden uit om mee te denken over de uitwerking van de 23 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in het project. Hiervoor organiseren zij op woensdagavond 16 november een woningworkshop.

Groot Goed bestaat uit 14 luxe twee-onder-een-kapwoningen, drie met de garage aan elkaar geschakelde vrijstaande woningen en twee vrijstaande woningen. Deze woningen komen aan de Hugo de Grootlaan. Direct achter de Middenmolendijk komen vier exclusieve vrijstaande villa’s, die de koper met de architect samenstelt.

De verkaveling van het plan ligt vast, maar in de uitwerking van de verschillende typen twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen zijn nog diverse mogelijkheden. In de woningworkshop wordt het project, het ontwerp- en het verkoopproces toegelicht. Vervolgens wordt de reactie gevraagd van de toekomstige bewoners over de uitwerking van de gevels, de woningplattegronden en de opties om daarmee het ontwerp te kunnen afronden.

Voor de vier exclusieve villa’s in Groot Goed wordt aanvullend aan de woningworkshop nog een ‘plus-sessie’ georganiseerd op dinsdagavond 22 november. Tijdens deze avond geeft architect Ab Veerbeek toelichting op de modulaire woning die hij voor Groot Goed heeft ontworpen en de mogelijkheden die de koper heeft om in samenspraak een unieke woning samen te stellen.

De aanwezige deelnemers aan de woningworkshop krijgen bij de start verkoop, die naar verwachting begin volgend jaar plaatsvindt, een voorsprong in de loting of toewijzing van een woning. Meer informatie en aanmelden voor de woningworkshop en/of de plus-sessie kan tot en met 14 november 12.00 uur op www.woneningrootgoed.nl of bij Ooms Makelaars in Dordrecht (dordrecht@ooms.com of telefoonnummer 078- 614 43 33). De deelnemers worden enkele dagen voor de woningworkshop geïnformeerd over de locatie van de workshop en ‘plus-sessie’.

Groot Goed ligt aan de rand van de wijk Het Zand, tussen de Hugo de Grootlaan en de Middenmolendijk. Dit nieuwste stukje Ridderkerk ligt naast de nieuwe woningen van Het Nieuwe Zand, die hier in drie fasen zijn gebouwd. Groot Goed is ruim opgezet, met kavels die in oppervlak variëren van een royale 247 m² tot een riante 870 m². De bestaande, volwassen bomen en de oude woningen aan de Middenmolendijk zijn op een mooie manier geïntegreerd in de planopzet. De grote variatie in woningtypen in Groot Goed geeft het project het karakter van een woonbuurt die al lange tijd bestaat. Maar dan wél met alle comfort en luxe die nieuwbouw eigen is.

Groot Goed is een ontwikkeling van AMARE Vastgoed en Bouwbedrijf Wagemaker, die de woningen ook gaat bouwen. 

Leave a Reply